2021, april

tis13apr19:00Featuredbiorn quartet - Livestream19:00 Festsalen, Halmstads Teater, Fredsgatan 5 HALMSTAD

Eventdetaljer

Björn, som senast setts med Augustifamiljen i ”På Spåret”, har äntligen (!) startat sin egen jazzkvartett – och vilka musiker han valt att samarbeta med! Kvartetten kommer till Halmstad och bjuder på en live-streamad konsert som även är premiärspelning för debutplattan som släpptes 1/3. Konserten är gratis att ta del av och sänds via Jazz i Halmstads Facebook-sida.

Spelar våldsamt vackert, svängigt och med fria tyglar. Egna kompositioner plus någon Coltrane-låt. Kraft och energi kommer inte att saknas – inte heller vackra linjer – i en slags jazzig konstmusikalisk anda. Kommentarer blandat med långa samtal,

På Scen:
Björn Almgren (sax)
Karin Hammar (trombon)
Owe Almgren (bas)
Anders Kjellberg (trummor)

Skivan har recenserats av Lira och OJ som skriver:

“Almgrens pianolösa kvartett slår upp ett informerat groove där det oupphörligen händer saker. Hammar och Almgren bygger kontrapunkt och kliver in och ur varandras sololinjer medan Kjellberg hela tiden understryker, bygger vidare och utvidgar tidsflödet.”

“Att det är en debut för kvartetten går inte att höra. Tvärtom är det en sällsynt samspelt konstellation som perfekt balanserar det melodiska med det kärva och atonala. Som Smooth Tracks, ett av flera toppspår. Med Owe Almgrens suggestiva elbas och Kjellbergs flytande rytmik skapas en böljande grund för det fina temat, delvis spelat som en kanon, och avigt intrikata men skönt avspända solon från Almgren och Hammar.”

Spotify

Tid

(Tisdag) 19:00

Plats

Festsalen, Halmstads Teater

Fredsgatan 5 HALMSTAD

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Jazz i Halmstad. Alla rättigheter reserverade. Förköp på Halmstad Turistbyrå • Lilla Torg • Halmstad • Tel. 035 - 120 200
X